Konverzija IDN domena

Ovde možete izvršiti konverziju internacionalizovanog unicode imena domena u punycode ili obratno iz punycode naziva u standardni čitljivi unicode naziv...


Unesite ime domena u punycode ili unicode obliku...Šta je IDN?

IDN je skraćenica od "Internationalized Domain Name". Više informacija (Wikipedia)

Čemu služi punycode konverzija?

Obzirom da Internet u osnovi trenutno podržava samo slova engleske abecede u nazivima domena, u pozadini svakog internacionalizovanog domena se uvek obavlja ovakva konverzija kako bi i ćirilični domeni ili domeni na bilo kom drugom jeziku i pismu mogli da funkcionišu na Internetu.

Zašto mi je potrebna ova konverzija?

Neke aplikacije koje rade sa internet domenima nažalost još uvek zahtevaju unos domena koji sadrži samo karaktere engleske abecede, pa je zato potrebno da u nekim slučajevima izvršite konverziju unicode domena u odgovarajući kod (punycode) koji se u takvom obliku može uneti u bilo koju aplikaciju.

Na primer da biste svoj .срб domen dodali u cPanel morate ga prethodno konvertovati u punycode i onda ćete takav naziv moći da dodate u svoj hosting nalog, a on će na Internetu ipak moći da funkcioniše i u svom standardnom čitljivom unicode obliku.

 


Plaćanje se može obaviti platnom karticom na sajtu, gotovinskom uplatom u bilo kojoj pošti ili banci, e-bank nalogom, virmanom ili deviznim transferom iz inostranstva.
Verified by Visa MasterCard Secure Code

Web sajt koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i statističku analizu posete.
Korišćenjem našeg sajta ste saglasni sa upotrebom kolačića. Pročitajte više u našoj Politici privatnosti.

OK