Besplatni SSL sertifikati

Kupovina SSL sertifikata, koja je danas takoreći neophodna, nažalost je skupa stavka za većinu korisnika, a posebno ako treba obezbediti veći broj domena ili poddomena.

U okviru svih naših hosting paketa su obezbeđeni besplatni DV (Domain Validated) SSL sertifikati. Takođe su SSL sertifikati dostupni na svim virtuelnim i namenskim serverima sa cPanel kontrol panelom.

SSL sertifikati se automatski izdaju i instaliraju na sve domene i poddomene u okviru hosting naloga. Svaki novi domen ili poddomen postavljen u hosting nalog će u roku od 24 sata automatski dobiti SSL sertifikat.

Besplatni sertifikati se izdaju na period od tri meseca i automatski se obnavljaju kada ostane manje od 15 dana do isteka, tako da nije potrebna posebna briga o obnovi sertifikata od strane korisnika, a sajtovi će uvek imati kvalifikovan SSL sertifikat i mogućnost da koriste HTTPS protokol na svim stranicama.

Na korisniku, odnosno tehničkom licu koje je zaduženo za izradu i održavanje sajta, ostaje samo da sajt adekvatno podesi da koristi HTTPS protokol i da svi elementi u okviru sajta budu linkovani putem HTTPS-a.

Za detaljnije informacije, pročitajte i u našoj bazi znanja članak Besplatan SSL sertifikat.

Zašto mi je potreban SSL sertifikat?

SSL sertifikat i HTTPS protokol omogućavaju enkripciju komunikacije, odnosno sadržaja koji putuje od servera do web browsera posetioca i obratno. Time se onemogućava "prisluškivanje" ili maliciozne modifikacije sadržaja koji putuje internet mrežom.

Korišćenje HTTPS protokola i SSL sertifikat na domenu je takođe već neko vreme jedan od parametara za rangiranje sajtova na Google internet pretraživaču. Do sada je to bilo sa izuzetno malim uticajem, međutim Google kompanija planira da pojača uticaj ovog parametra na rangiranje sajtova, u bliskoj budućnosti.

Takođe popularni browseri, Google Chrome od verzije 56 i Mozilla Firefox od verzije 51, počinju da upozoravaju posetioce, ako stranica sajta, koja sadrži formular za unos poverljivih podataka, na primer za unos lozinke, nema validan SSL sertifikat i ne koristi bezbednu HTTPS komunikaciju.

Trenutno je ovo upozorenje dosta diskretno, ali Google i Mozilla kompanije planiraju da to bude značajno istaknutije u budućnosti, kao i da se HTTPS zahteva na svim stranicama sajtova, odnosno da se u budućnosti takvo upozorenje javlja na svakoj stranici sajta koja ne koristi HTTPS, a ne samo na stranicama za unos poverljivih podataka.

Za detaljnije informacije, pročitajte i HTTPS protokol i SSL sertifikati.


Plaćanje se može obaviti platnom karticom na sajtu, gotovinskom uplatom u bilo kojoj pošti ili banci, e-bank nalogom, virmanom ili deviznim transferom iz inostranstva.
Verified by Visa MasterCard Secure Code

Web sajt koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i statističku analizu posete.
Korišćenjem našeg sajta ste saglasni sa upotrebom kolačića. Pročitajte više u našoj Politici privatnosti.

OK