Transfer domena

Transfer domena podrazumeva administrativni proces prenosa registrovanog naziva domena u nadležnost drugog provajdera kome će se ubuduće plaćati godišnja obnova registracije i kod koga će se upravljati domenom.

Transfer domena nema veze sa sadržajem sajta i ne podrazumeva prenos sadržaja. Ako vam je potreban i naš prenos sadržaja, možete popuniti i zahtev za migraciju.

Ukoliko želite transfer domena uz zakup novog hosting paketa kod nas, najbolje bi bilo da proces porudžbine započnete od hosting paketa, a prilikom porudžbine hosting paketa, na prvom koraku, izaberete da želite transfer postojećeg domena.

Ukoliko želite transfer domena sa drugog provajdera u našu nadležnost, kako biste produženje registracije plaćali kod nas, možete i bez porudžbine hosting paketa poručiti samo transfer domena...
Pravila za generičke i internacionalne domene (.com, net, org...)

  • Transfer domena treba započeti najmanje 7 dana pre isteka registracije, a preporučljivo je da to bude i više, odnosno bar 10-15 dana pre isteka, kako u slučaju nekog kašnjenja ne bi došlo do isteka registracije i prekida u radu domena. Proces transfera generičkih domena, po standardnoj proceduri, može trajati do 7 dana.
  • Transfer domena se NE može obaviti 60 dana nakon prve registracije ili nakon poslednjeg transfera, kao i nakon promene vlasnika domena, odnosno promene bitnih podataka o registrantu (vlasniku) domena ili email adrese registranta, u whois bazi registra.
  • Za transfer generičkih i internacionalnih domena je potrebno da se kod prethodnog provajdera (registrara) domen otključa za transfer i da se preuzme autorizacioni EPP kôd, kao i da je email adresa administrativnog kontakta u whois bazi domena ispravna, jer neki registrari šalju EPP kôd ili neki dodatni link za odobrenje, na tu email adresu.
  • Cena koju plaćate prilikom transfera uključuje produžetak registracije domena za jednu godinu, koja se dodaje na trenutni datum isteka registracije, tako da je sam transfer domena zapravo besplatan, a za cenu koju plaćate prilikom transfera dobijate standardni produžetak registracije domena za jednu godinu.
    Izuzetak: Ako je domen sa zakašnjenjem produžen kod prethodnog provajdera, a transfer domena se obavi u narednih 45 dana nakon takvog produženja, jednu godinu koja je plaćena kod starog provajdera će nadležni registrar automatski oduzeti, odnosno to produženje koje ste platili kod prethodnog provajdera će biti izgubljeno, pa datum isteka neće biti promenjen nakon transfera. Da biste ovo izbegli, naša preporuka je da se transfer nikada ne vrši 45 dana nakon poslednjeg produženja registracije.

 

Pravila za nacionalne domene Srbije (.rs, co.rs, срб...)

  • Transfer RS domena se može obaviti i do 30 dana nakon isteka, ali je svakako preporučljivo da se pokrene bar 7 dana pre isteka, kako u slučaju nekog kašnjenja ne bi došlo do isteka registracije i prekida u radu domena.
  • Za transfer domena je potrebno od trenutno nadležnog (starog) provajdera zatražiti pokretanje transfera i autorizacioni EPP kôd. Bitno je da email adresa administrativnog kontakta domena u tom trenutku bude ispravno podešena, jer će EPP kôd biti poslat na tu email adresu, pa prvo to proverite.
  • Transfer domena je besplatan, a u slučaju porudžbine transfera na našem sajtu, cena uključuje produžetak registracije domena za jednu godinu, koja se dodaje na trenutni datum isteka registracije.

 


Plaćanje se može obaviti platnom karticom na sajtu, gotovinskom uplatom u bilo kojoj pošti ili banci, e-bank nalogom, virmanom ili deviznim transferom iz inostranstva.
Verified by Visa MasterCard Secure Code

Web sajt koristi kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i statističku analizu posete.
Korišćenjem našeg sajta ste saglasni sa upotrebom kolačića. Pročitajte više u našoj Politici privatnosti.

OK